Общи условия за ползване

Внимание! Моля, прочетете внимателно този текст, преди да използвате този сайт. Използването на този сайт означава, че приемате тези условия. Ако не приемате тези условия, не използвайте този сайт.

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ДОГОВОР МЕЖДУ:
ЕТ "Христина Митрева” със седалище:
гр. Благоевград, п.к. 2700,
ул. Д-Р ХРИСТО ТАТАРЧЕВ № 13,
Булстат: BG101007486
МОЛ: Христина Митрева


И ВАС, КАТО ПОСОЧВА УСЛОВИЯТА ПРИ КОИТО МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ САЙТА!

ОБЩИ УСЛОВИЯ
Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които Продавачът предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством електронния магазин domashni-potrebi.com. Тези условия обвързват всички потребители и клиенти.

С потвърждаването на поръчка в онлайн системата на domashni-potrebi.com декларирате, че сте съгласни с общите условия за продажба на продукти от ЕТ "Христина Митрева”, описани на тази страница.

Продуктите които се намират на интернет страницата на domashni-potrebi.com не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на продавача. Изображенията и описанията на продуктите са създадени така че да дадат най-ясна представа за характеристиките на стоките, но не претендират за пълна точност и изчерпателност. Разминаванията в характеристики на продукта, произтичащи от информация подадена по логистичната линия или от самите производители и вносители, не могат да се считат за подвеждаща реклама.

Общите условия могат да бъдат променени в сайта domashni-potrebi.com едностранно от продавача по всяко време чрез актуализирането им. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички клиенти и потребители на сайта.

Какво е "ПОРЪЧКА"

След натискане на бутона "Потвърди поръчката", потребителите се съгласяват да закупят/заявят стоките, намиращи се в количката. Това не гарантира нейното изпълнение. След проверка на складова наличност на поръчаните артикули клиентът ще бъде потърсен по телефона или електронна поща от наш служител за потвърждение на поръчката/заявката. След двустранното потвърждение се счита, че договорът е сключен. Това действие има правно обвързваща сила.

Продавачът си запазва правото да направи отказ от доставка на поръчка/заявка в случай, че стоките не са достъпни или налични. При липса на наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица продавачът уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер за контакт, като предложи алтернативен или подобен артикул на изчерпания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ И ДОСТАВКА

Продавачът изпраща закупена/заявена от Вас стока с куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ с наложен платеж и опция Преглед. Заплащането на цената за доставка се извършва заедно със заплащане на цената на поръчката.

Продавачът не носи отговорност при изчерпване на наличност на даден артикул и последвало неизпълнение на поръчка.

Продавачът не носи отговорност при забавяне на доставка от куриерската фирма.

Продавачът не носи отговорност и не се обвързва с изпълнение на поръчка в случаите, когато клиентът е посочил неверни, непълни и/или неточни данни, невзети, отказани и върнати пратки без обективна причина, включително когато е посочил непълен, неточен и/или адрес или телефон за контакт.

Продавачът не носи отговорност при повреда на стока вследствие на транспорт. За всички чупливи пратки продавачът включва транспортна застраховка с опция Преглед. При изпращане на лесно чупливи продукти, служителите, които подготвят  пратките извършват проверка заедно с куриера от съответната спедиторска фирма.

В момента на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на куриерската фирма и продавача.

В момента на доставката независимо дали в офис на куриер или доставена пратка до Ваш адрес стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице в присъствието на куриера за евентуални повреди, удари и други щети и последваща рекламация. При извършване на доставка и след преглед на пратката и нейната цялост, клиентът собственоръчно подписва документ / товарителница за приемо-предаване, с което удостоверява че е получил пратката без възражения за нейната цялост.

Евентуални повреди на артикул/продукт, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно пред куриера извършващ доставката, както и на посочените телефони за контакт в електронния магазина. В присъствието на куриера се попълва протокол за предявяване на рекламация.

В случай на евентуални получени при транспорта дефекти, отговорност носи спедиторската фирма.  Всички искания за обезщетение трябва да бъдат отправени към спедитора, а не към domashni-potrebi.com.

Срокът за доставката на заявените с поръчка стоки е между 1 и 5 работни дни. Това означава, че срокът може да бъде удължен при официалните празници и/или почивни дни със срока на неработните дни. В случай на забавяне в посочените срокове за доставка, клиентът бива уведомен своевременно от наш сътрудник.

ОТКАЗ ОТ ЗАКУПЕНА СТОКА

Клиентът има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоката, без да сочи причина за това. Задължително е стоките да не са използвани, да не е нарушавана целостта на опаковката им и стоката да е във вида, в който е получена.  Когато потребителят упражни правото си на отказ от поръчаните стоки, той е длъжен да ги изпрати обратно на търговеца в срок до 14 дни от датата, на която е уведомил търговеца, че желае да се откаже от поръчаните стоки.

Отказът от стока може да се извърши чрез свободно писмено изявление през контактната форма от интернет страницата на електронния магазин или изпратено по електронна поща с адрес: shop@domashni-potrebi.com. При връщането на стока, потребителят заплаща транспортните разходи и се възстановява само сумата за продуктите. Не се възстановява сумата по транспортните разходи.

При констатация на дефектен продукт при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, в срок от 7 работни дни след като се получи обратно стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата продавачът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката в срок от 7 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.


При изброените случаи по-долу разходите по връщането на стоката са за сметка на продавача:
- поръчаните артикули имат липси или дефекти
- когато има съществена разлика между поръчаната стока и доставената
- при спазване на указанията за правилна употреба, продуктът е проявил дефект
- пратки се приемат само и единствено върнати чрез куриер с включена опция Преглед

Сумата по върната стока се превежда по банков път или чрез паричен превод на името на клиента до 7 дни след като се получи обратно стоката и тя бъде проверена от служител на интернет магазина и  пред предаващия я куриер за доброто и състояние.

Разрешаване на спорове

Съгласно закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителите/клиентите на електронния магазин domashni-potrebi.com при липса на помирително споразумение могат да се обърнат за рекламация към регулиращите дейността органи KZP.BG на следния адрес:
* https://kzp.bg/
* Тел: 0700 111 22
* Адрес: гр. София, ПК 1000, пл. ”Славейков” №4А
* email: info@kzp.bg

Потребителите могат да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС), достъпна на httpс://ec.europa.eu/odr, която позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат възникналите споровете помежду си.

Алтернативното решаване на спорове /АРС/ между потребители и търговци представлява извънсъдебно помирително производство на доброволен принцип. Общите помирителни комисии съдействат за постигането на споразумение между потребители и търговци при спорове за договори за продажба на стоки и предоставяне на услуги. Компетентна да решава спорове между продавач и клиент е Обща Помирителна комисия със седалище гр. София. Консолидираният списък на признатите органи за АРС на държавите - членки на Европейския съюз може да намерите на https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show.

ЦЕНИ

Цените, посочени на сайта не включват транспортиране до клиента. Транспортните разходи се изчисляват в зависимост от обема и теглото на стоката и тарифата на спедиторската фирма.

Указаната цена на отделните стоки е за 1 брой или комплект с включен ДДС. Цените са в български лева.

Продавачът има правото да променя цените на предлаганите в сайта продукти, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всеки клиент на електронния магазин се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора, съгласно настоящите общи условия. Цените, обявени на сайта, са валидни до изчерпване на количествата.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

Потребителят има възможност да разглежда и без регистрация да поръчва обявените стоки на електронния магазин domashni-potrebi.com

Потребителят има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата.

Потребителят е длъжен незабавно да уведомява търговеца за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявения начин на страницата domashni-potrebi.com и секция Доставка и плащане.

Всеки потребител, независимо дали е клиент на търговеца се задължава при ползване на услугите:
•    да уведомява незабавно domashni-potrebi.com за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
•    да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол ("троянски коне"), компютърни кодове, или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;
•    да не извършва злоумишлени действия;
•    да обезщети domashni-potrebi.com и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етикета;

Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездна.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПРОДАВАЧА

Продавачът няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

Продавачът има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на domashni-potrebi.com.

Продавачът има право по всяко време, без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на търговеца да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. Продавачът не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрeз сайта domashni-potrebi.com.

Продавачът, след получаване на плащането, се задължава да прехвърли на клиента собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).

Продавачът има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите потребители, независимо дали са регистрирани. Тази информация може да бъде използвана от продавача, освен в случай на изрично несъгласие на потребителя, изпратено на следния e-mail адрес: shop@domashni-potrebi.com. Продавачът събира и използва информацията за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.

Продавачът не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – включително, случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола му.

ЛИЧНИ ДАННИ

Клиентът се идентифицира с цел възпроизвеждане на изявлението му за съгласяване с Общите условия и за направената поръчка. Данните се  съхраняват в лог - файлове на сървъра на сайта, съхранение на IP адреса на потребителя, както и всяка друга необходима информация.

Електронният магазин гарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни, както и че те няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. Личните данни на потребителя са защитени, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за пoкупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, domashni-potrebi.com може да използва личните данни на клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етикета, правилата на морала и добрите нрави.

Електронният магазин се задължава да не разкрива никакви лични данни за клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация и информацията трябва да се предостави по силата на закона.

Електронният магазин има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите потребители, независимо дали са регистрирани.

НЕПРИЕМАНЕ / НЕПОТЪРСЕНА СТОКА ИЛИ НЕОСНОВАТЕЛЕН ОТКАЗ

В случай, че клиент или посочено от него лице не бъде открит/о в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, продавачът ще приеме това за неоснователен отказ от поръчката и се освобождава от задължението си да достави заявените стоки. В този случай клиентът губи възможността поръчаните от него стоки да му бъдат доставени. Клиентът дължи на търговеца заплащане на разходите за куриерски услуги / доставка / банкови такси и връщане на стоката в 7-дневен срок от получаване на уведомление, освен ако в уведомлението не е посочен друг срок.

Продавачът запазва правото си да изпрати на посочения от клиента електронен или физически адрес уведомление за непотърсена пратка, както и да претендира за възстановяване на разходите за доставка и връщане на стоката/артикулите.

В горепосочените случаи клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като обаче поема всички разходи за доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението. Търговецът се освобождава от задължението за доставка, в случай че поръчаната стока вече не е налична.

ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е търговец, който продава свои стоки чрез електронния магазин domashni-potrebi.com. Продавачът е лицето, с което потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.


„ПОТРЕБИТЕЛ/КЛИЕНТ” e лицетo, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.


„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е Интернет сайтът domashni-potrebi.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между продавач и потребител за покупко-продажба на конкретна стока (артикул).